Sinopsin Filem Hantu Bonceng


Walaupun agak terlambat tapi biarlah aku teruskan juga untuk berkongsi mengenai sinopsis filem Hantu bonceng ini.Filem yang bergenrekan seram komidi ini memaparkan Zizan Raja Lawak, Juliana Evans, Jue Aziz dan Taiyuddin Bakar sebagai pelakon.


Filem arahan Ahmad Idhan ini mengisarkan Amran yang bekerja sebagai delivery sering terlibat dalam perlumbahan motor drag haram.Pada satu hari Amran telah memenangi satu perlubaan dan berjaya mendapatkan seorang bohsia(maya) sebagai ganjaran kemenangan. Malangnya semasa membonceng dengan Amran untuk menikmati hasil kemenangannya, mereka telibat dalam satu kemalangan yang meragut nyawa Maya sementara Amran dirawat di hospital. Selepas kejadian tersebut hidup Amran sering dihantui uleh jelmaan Maya. Akhirnya Amran meminta bantuan Kunyit dan kekasihnya bagi mengatasi masalah Amran.

Filem Hantu Boncen yang memeriahkan lagi sambutan Aidilfiri dan juga sambutan bulan kemerdekaan merupakan filem ke lima terbitan Excellent Picture Sdn. Bhd. filem yang bergenrekan seram lawak ini tidak akan menghampakan penonton. Jangan lupa saksikan dipawagam terdekat. Sokonglah industri filem negara.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...